Activitati si evenimente

Seminar de formare nr. 4 Timisoara: Educaţia parentală în România şi Elveţia

Seminar de formare nr. 4 Timisoara: Educaţia parentală în România şi Elveţia .

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a organizat în perioada 15 – 20 februarie 2016, în Timişoara, un seminar de formare „Educaţia parentală în România şi Elveţia” la care au participat 30 de profesionişti din cadrul ONG-urilor membre și parteneri ai FONPC precum și profesioniști din cadrul DGASPC, inspectorate școlare din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara și Dolj.

Cei prezenți la seminar au avut ocazia să lucreze cu două experte în domeniul parentalității, Anne-Dominique Grosvernier și France Frascarolo-Moutinot, reprezentante ale partenerului elvetian Formation des Parents - CH(Lausanne, Elveţia).

Acesta este al patrulea seminar de formare a profesioniștilor care lucrează direct cu părinții și copiii, în scopul îmbunătățirii politicilor publice în domeniul educației și pentru crearea unui cadru legal privind promovarea strategiei naționale de educație parentală. Seminarul organizat la Timișoara a adus în prim plan tehnici și metode de sprijinire a părinților pentru a pune în prim plan nevoile copiilor. Educația copiilor, motivarea părinților pentru a deveni părinți suficient de buni, pentru a comunica cu copiii lor și a-i sprijini.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Promovarea Strategiei Naţionale pentru Educaţie Parentală”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi implementat de Fundaţia Copiii Noştri în parteneriat cu „Formation des Parents - CH” (Lausanne, Elveţia) şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Detalii complete se gasesc pe situl Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), aici.

O galerie completa cu fotografii de la seminar a fost postata pe pagina de facebook a FONPC, aici.